lørdag den 29. august 2009

80 kajakroere på vandet...



I sidste weekend var der åbenthavn arrangement i Virksund, her var der mulighed for at prøve alle de aktiviteter Virksund har at tilbyde. Vi var der selvfølgelig med kajakkerne, og med god hjælp fra Charlotte havde vi omkring 80 personer i kajakkerne i løbet af dagen. Langt de fleste havde aldrig prøvet det før...og der var kun en som væltede!!!


Arrangementet var rigtig godt og hyggeligt, der var endda en bar på stranden med musik fra højtalerne i en Cabriolet.... 

I løbet af ugen har vi haft så mange henvendelser at vi har kørt med to aftenspadling, vi er dog ved at være så langt henne på året at vi skal til at havde lys på til sidst, hvilket kun gør det endnu mere hyggeligt!!!


mandag den 24. august 2009

DM i teknik.


I weekenden blev der som tidligere nævnt afholdt DM i teknik. Jeg havde håbet på deltagelse fra en masse kajakroere, desværre mødte der kun 8 op! Så jeg var da sikker på at slutte i top-ti! De otte deltagere som mødte op var alle dygtige roere, og desværre var der også tre som var bedre end mig...endte med en fjerde plads...men dette er en plads bedre end sidste år, så til næste år!!!


Tomas og Uffe i tæt duel...

Banen indeholdte de samme elementer som sidste år (se tidligere indlæg på bloggen) dog med den variant at kunne man ikke en øvelse, så skulle man dreje 360* rundt i kajakken, hvilket virkede meget godt...og vinderen var da også den eneste som håndrullede!


DM blev afholdt ved Marselisborg havn, desværre var det ikke inde i havnen men i lagunen udenfor. Det var ikke så publikumvenlig at se på en kajakroer lave slalom ude på 100 m., så måske det skulle afholdes i Virksund en anden gang, havnen plejer at være meget fleksibel, så man kunne ligge banen så publikum kunne gå ved siden af og kigge på...

Lørdag aften var der så DM i grønlandske rul, desværre havde jeg travlt med at komme hjem, så jeg så kun de fire første øvelser...men meget spændene, kunne være sjovt at deltage, hvis man havde en fin lille rullekajak!

fredag den 7. august 2009

DM i teknik 22-23 aug.



Den 22-23 aug vil der for andet år blive afholdt DM-teknik i havkajak. Jeg deltog sidste år, hvor det blev afholdt ved Amager Strandpark. Her var der 20 - 25 deltagere, hvoraf jeg var så heldig at havde mødt de fleste før. Man kunne sagtens mærke at det var første gang det blev arrangeret, det var ikke så velorganiseret som det kunne havde været, men i år er det sikkert meget bedre!
Konkurrencen kort fortalt

Konkurrencen foregik på tid, der var straftid for ikke at udfører øvelserne korrekt. Følgende øvelser var indlagt i banen:
  • Isætning fra strand
  • Forlæns slalom
  • 360' grader vendinger
  • Padling siddende på bagdækket
  • Op at stå, og røre ved en bold
  • Sideforflytning
  • Baglæns slalom
  • Svømme med kajak + entring
  • Padling kun med pagajen i en side
  • Håndpadling
  • Sidde på bagdækket og dreje 360' på bagdækket
  • Udstigning/indstigning fra bro
  • Cowboyredning
  • Rul til begge side
  • Håndrul


Det var rigtig sjovt at være med, desuden imponerende at se de andre deltagere, der findes mange gode kajakroere i lille danmark. 

I år er konkurrencen sat til at være to dage, da den er udvidet med en holdkonkurrence. Desværre kan jeg kun deltage i den individuelle konkurrence, jeg skal være tilbage i Virksund om søndagen, hvor der er et Åbenthavnarrangement, som jeg skal deltage i.

I år håber jeg på at kunne holde placeringen fra sidste år - en 5 plads! 

Se mere om DM her

Se mere om Åbenthavn her

mandag den 3. august 2009

Stadig pladser i weekenden 15 16 aug.


Der er pt. stadig 4 pladser ledige på introkurset den 15 - 16 aug. Vi starter med rundstykker i Sejlercafeen i Virksund lystbådehavn. Kurset plejer at være rigtig godt og hyggeligt, så skynd dig at tilmelde dig!!!

Aftenpadling i Virksund


Efter en uges pause i aftenpadlingen er der igen i denne uge aftenpadling.
Det bliver onsdag aften, fra stranden ved Virksund. Vi starter kl 18:30 og slutter igen kl 21:30, man behøves ikke at havde prøvet en kajak før! Undervejs holder vi en lille pause, hvor vi giver kaffe og kage...pris 200,- pr. person.

Tilmelding på mail eller tlf 2259 4270