fredag den 30. oktober 2009

Ugens billed - Travlhed i den Norske Skærgård


Nils og jeg var en tur i den Sydnorske Skærgård. Det havde regnet det første døgn, så vi stoppede tidlig næste dag for at få tørret udstyret telt osv. Mens vi spiste ankom der to store motorbåde, den ene lige så stor som et hus. Da vi efterhånden blev trætte af benzinos og vilde hunde besluttede vi at padle videre. På det øverste billed er vi så på vej videre, vi endte med at padle ca. 5 km i mørke og med landing på en klippekyst...tjah, så er den dag også gået!

Næste dag var der lidt mere gang i vandet, og det var spændende at ligge tæt op af klipperne. Senere på dagen blæste det op, og med 15 ms blev krydsene og bølgerne lidt mere spændende...



Det kan være en god ide at bakke ind i en kløft for at få ro til at nærstudere kortet. Navigationsmæssig er det en udfordring at padle i Skærgården, der er mange små øer, kanaler og blindgyder. Men dette er alt sammen med til at gøre det endnu mere spændende...

Bestil guidebog her

tirsdag den 20. oktober 2009

2 Valley kursuskajakker til salg



Nu hvor kursussæsonen er afsluttet har vi besluttet at sælge to kajakker fra, dette sker dels for at der hele tiden skal være en naturlig udskiftning af kajakkerne og dels for at jeg syntes vi har for mange "store" kajakker. 

Vi har sat følgende to til salg:

1 Valley Aquanaut
1 Valley Nordkapp

Begge kajakker er gule, et år gammelt og lavet i plastik.

Pris pr. kajak: 10.400,-

Se mere om kajakkerne her

Kontakt på mail eller 2259 4270   

søndag den 18. oktober 2009

Ugens billed

Billedet er fra Tåsinge, en stille aften på vandet dagen inden Charlotte skulle til sin instruktøreksamen. I baggrunden kan man se Hjortø, og de kendte vil vide at billedet er taget nede ved Lenze, fra dengang han drev et kajakcenter. Jeg var ansat nede ved Lenze og var denne weekend hyret ind til at være eksaminator for et hold instruktørelever.


Tidlig næste morgen skulle apiranterne ud og vise hvad de kunne. Det endte med at blive en rigtig smuk morgen, med en næsten mystisk stemning over sig. Denne dejlige mystiske stemning som ofte kommer på en padletur om foråret, eller som her om efteråret.

søndag den 11. oktober 2009

Ugens billed



Denne "ugens billed" er der ikke så meget kajak over...men til gengæld en masse hygge og friluftsliv! Vi tog en påsketur ud til en nærliggende skovsø og havde en enkelt overnatning der med tøserne. Det var Sif' første overnatning i telt, ca. to måneder gammel, storesøster Liv er jo to år gammel og har selvfølgelig en masse overnatninger i telt allerede....Ovenstående billed er Liv som er i gang med det fine porcelæn, det er lidt større end normale kopper, men også dejlig handy og sjovt at drikke af. Når man har børn med på tur skal det selvfølgelig være på deres præmisser, men det gode ved såden en tur er netop at man er til stede sammen med børnene, og ikke kan sidde foran pc, eller lige skal lave noget andet! Børnene er glade for det og vilde med at hjælpe til med at samle teltstænger, hente brænde osv.

Som man kan se på billedet er vores trepersoners telt blevet til et firepersoners, og det går meget godt. Liv(med bamse!), Louise og til sidst Sif i liften. Sådan en nat kan sagtens blive lidt urolig, og man kan godt forvente at stå op med solen...så sørg for kun at telte i vinterhalvåret, hvor det ikke bliver lyst så tidligt! Apropo vinter, første gang Liv sov i telt var hun tre måneder gammel, og vi vågnede op med is på teltet...! Godt med soveposer og tæpper, så kan alt lade sig gøre!

Med tre tøser (inkl. Louise!) bliver det til mange gåturer frem og tilbage efter udstyr og bleer! En simpel telttur ender nem med en total fyldt bil, måske man skal overveje at havde barnevognen med til at transportere udstyret i!

fredag den 9. oktober 2009

Ugens billed - Tåge i Chamonix


Planen var simpel og genkendelig. Vi ville tage svævebanen op til af Aig. Index, bivuakere ved foden af bjerget og så ellers bestige Index ad normalruten. Det var sådan set det vi gjorde...

På billedet ovenover er Charlotte ca. 40 m. under toppen, jeg står på toppen og Louise tager billedet. Ruten til toppen er forholdsvis nem og med en tilgang på kun 10 min. fra liften er bjerget rimelig besøgt.


Jeg har været på toppen af bjerget en fire-fem gange og har endnu ikke oplevet andre overnattende. De lokale græssende har ikke noget imod de overnattende gæster, til gengæld er de ikke blege for at stå på toppen af ruten og smide sten ned på gæsterne....


Vores bivuak ligger godt gemt med frit udsyn til Chamonix og Mt. Blanc. En fantastisk udsigt, både om dagen, men også om natten. Fra bivuakken er der også adgang til Aig. Chapelle di Gliere, hvor der findes en fantastisk 16 reblængders rute. Bjarne og jeg klatrede ruten et par år før ovenstående billeder blev taget, ruten slutter bla. af med en 6 grads for at komme helt til toppen...

torsdag den 1. oktober 2009

Ugens billed.


Denne uges "Ugens billed" er fra forårets EPP-4 træning i Esbjerg. Kurset varede tre dage indeholdende en masse navigering, navigering, navigering og lidt teknik, redninger osv. Tre meget spændende dage, dog præget af det alt for gode vejr! Som på ovenstående billed. hvor vi skulle gå i land på en stenmole og så ellers forestille os de store bølger rulle ind. Landgangen foregik så ved at svømme ind, med kajakken i snor og så ellers trække den op! Utroligt hav de kan holde til de kajakker, kunne efterfølgende ikke hvad som var nye ridser, og hvilken som var gamle....


Det gode vejr blev dog på et tidspunkt afløst af lidt havdis, medfølgende koldere temperatur og nedsat sigtbarhed. Heldigvis faldt det sammen med frokostpausen, indsejlingen til Esbjerg havn kan godt være noget trafikkeret!

Billedet her er fra skippermødet den første dag, dagens forventede rute var en tur til Sylt. Hvilket vi ikke helt nåede, nok mest pga. Nicolais navigationsundervisning, meget spændende at padle sammen med en som bare har styr på det! Dog ærgeligt vi ikke nåede at lave krydset.